Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jeg hører ikke til på kontanthjælp

Christoffer Bech, 22 år Matchgruppe 1

Christoffer Bech, 22 år, er på kontanthjælp og i matchgruppe 1.
Christoffer Bech, 22 år, er på kontanthjælp og i matchgruppe 1.

Det var ikke ligefrem kontanthjælp, 22-årige Christoffer Bech havde i tankerne, da han som lille lagde fremtidsplaner. Han ville gerne være tøjdesigner, og designerdrømmen lever endnu, selv om den lige nu har lange udsigter.

Christoffer Bech tilhører matchgruppe 1 og har været på kontanthjælp siden oktober sidste år, da han blev nødt til at afbryde den uddannelse til social- og sundhedshjælper, han var begyndt på et halvt år forinden, fordi han blev fyret fra en praktikplads.

Han er nu midlertidigt på offentlig forsørgelse, indtil han forhåbentlig kan begynde på uddannelsen igen til marts, hvor der er studieoptag. Christoffer Bech har sendt en ansøgning af sted og regner med en plads.

»Jeg føler ikke, at jeg hører til på kontanthjælp. Jeg er i matchgruppe 1, fordi jeg er parat og egentlig bare er motiveret til at gøre min uddannelse færdig. Drømmen om at blive tøjdesigner har altid ligget i baghovedet, men jeg ved godt, at det ikke er realistisk lige nu, for det koster mange penge og tager lang tid,« siger Christoffer Bech.

Derfor tager han social- og sundhedshjælperuddannelsen for at have en sikkerhed, og det har de få måneder i jobcenteret Center for Kompetence og Beskæftigelse i København fået ham til at indse.

»Det har hjulpet mig rigtig meget at tale mit uddannelsesforløb igennem med de mennesker, der er her. Så er jeg sikker på, at jeg på et tidspunkt nok skal blive det, jeg virkelig drømmer om,« siger Christoffer Bech.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.