Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Jeg føler mig mistænkeliggjort. Det gør alle i byrådet«

Hvis kvinder i Nyborg Byråd bliver udsat for sexchikane, så må de stå frem og fortælle hvem der står bag. Det er budskabet fra flere mandlige byrådsmedlemmer, efter at Sonja Marie Jensen (S) har fortalt om »klask i røven« og nedladende kommentar fra kollegaer.

Hvis Sonja Marie Jensen (S) føler sig chikaneret og forulempet af sine kollegaer i Nyborg Byråd, så må hun afsløre hvem der står bag. Det siger flere af hendes kollegaer til TV2/Fyn.

»Jeg føler mig mistænkeliggjort. Det gør vi alle i byrådet. Jeg synes faktisk, hun skal stå frem og sige, hvem det er,« siger Jan Reimer Christiansen (V) og lægger sig dermed på linje med bl.a. partifælden Erik Rosengaard, der lufter samme budskab overfor TV2/Fyn.

»Det er en grov kollektiv anklage at komme med. Jeg har aldrig lagt mærke til noget. Sker sådan noget, kan jeg ikke forstå, at hun ikke har taget det op med personen, der har gjort det,« siger Rosengaard.

Udmeldingen fra de to Venstre-politikere kommer efter, at 22-årige Sonja Marie Jensen i går lagde et skriv på den socialdemokratiske netavis Pio, hvor hun fortæller om upassende berøringer og kommentar fra kollegaerne.

»Det starter oftest med et flask i røven og ”goddag smukke” til byrådsarrangementer eller når øllene ruller og man bliver mindet om, ”at man har altså ikke taleret her, før man har fået sig en uddannelse”,« skriver Sonja Marie Jensen blandt andet i teksten, der nu har fået Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), til at indkalde et byrådsmøde.

Jørn Gustavsen (DF), der ligeså er en del af Nyborgs byråd, forstår dog ikke, hvor Sonja Marie Jensens kritik kommer fra.

»Jeg synes, det er en lidt træls beskyldning at komme med. Det er alle os mandlige byrådsmedlemmer, hun nærmest mistænkeliggør. Jeg kan ikke forstå, hvorfor det ikke er kommet noget tidligere. Det er vel ikke i går, det er opstået,« siger Jørn Gustavsen og fortsætter:

»Jeg har overhørt, at der er nogen, der har fyret nogle lumre vittigheder af, men det er alt, jeg har bemærket. Det opfatter jeg ikke som sexchikane«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.