Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Jeg er skudt, hjælp jeg er skudt«

En af de formodede hashsmuglere fra sagen fra Aalbæk erkender, at han var med til at smugle hash. I retten fortæller han om den dramatiske politiaktion, hvor en norsk smugler blev dræbt.

ARKIVFOTO. En af de formodede hashsmuglere fra sagen fra Aalbæk Havn erkender, at han var med til at smugle hash. I retten fortæller han om den dramatiske politiaktion, hvor en norsk smugler blev dræbt. Her er det et billede fra politiets aktion på havnen.
ARKIVFOTO. En af de formodede hashsmuglere fra sagen fra Aalbæk Havn erkender, at han var med til at smugle hash. I retten fortæller han om den dramatiske politiaktion, hvor en norsk smugler blev dræbt. Her er det et billede fra politiets aktion på havnen.

Den 37-årige nordmand, som 6. januar sidste år blev anholdt med 260 kilo hash under en dramatisk politiaktion på Aalbæk Havn, erkender, at han var med til at smule stoffet fra Danmark til Norge. Dog kun 45 kilo.

Det forklarede han ifølge bt.dk under afhøringen i Retten i Hjørring, der mandag tog hul på sagen om smugleriet, som fik en brat afslutning, da bevæbnet politi en januarnat i 2013 skød og dræbte en 49-årig formodet smugler.

»Jeg fik en SMS, hvor der stod, at der også var tale om »200 l«. Jeg gik ud fra, at det var 200 liter sprut. Jeg kiggede aldrig i taskerne,« sagde den 37-årige nordmand fra vidneskranken ifølge bt.dk.

Her svarede han bestemt og hurtigt på anklager Mette Bendix’ spørgsmål. Han ønskede dog ikke at fortælle om sine kumpaners rolle i sagen.

»Jeg vil kun fortælle om min egen rolle, så du kan lige så godt lade være med at blive ved med at spørge til de andre,« lød det bestemt fra den 37-årige AK, som i øvrigt har skiftet navn i forbindelse med sagen.

Manden fortalte under et grundlovsforhør for et år siden, at han var gået med til at hente 45 kilo hash i Spanien og aflevere det på Aalbæk Havn, for at det kunne komme videre til Norge. Han havde angiveligt gjort det for at få eftergivet en gæld på 17.000 kroner.

Han forklarede yderligere i retten mandag, at han kun havde været på havnen i Aalbæk i ti minutter, da smuglerbåden ankom, og politiet slog til.

»Det var en stresset situation. Jeg tænkte bare på at komme ned i båden, få hashen med og komme væk. Jeg lå helt oppe foran i båden og kæmpede for at holde fast, da en anden båd kom sejlende ind i os i meget, meget høj fart. Den sejlede vel omkring 200 kilometer i timen. Det hele var meget diffust, og der blev skudt,« forklarede AK om udvekslingen mellem politiets aktionsstyrke og smuglerne.

»Mens jeg ligger i båden, hører jeg pludselig en, der skriger »jeg er skudt, hjælp jeg er skudt«. Jeg kan høre, det bliver råbt på norsk, så jeg går ud fra, at det var ham, der sejlede båden. Hvis jeg havde vidst, at de havde pistoler med, så var jeg aldrig gået med til det,« fortsatte han.

Herefter blev de telefonsamtaler, som AK havde held med at foretage under varetægtsfængslingen, men som politiet aflyttede, afspillet.

Her kunne man blandt høre AK og en medtiltalt storgrine over telefonen, da de snakker om de hemmelige dæknavne »Papa«, »Junior« og »Satan« som politiet har fundet frem til, at smuglerne brugte.

Ifølge politiet er »Satan« den 39-årige medtiltalte TB, som er anklaget for at have koordineret hele smugler-aktionen. Dette ville AK dog ikke udtale sig om, ligesom TBs forsvarer, Mette Stage, tidligere har oplyst, at hendes klient ikke vil udtale sig.

Tre af de fem erkender sig delvist skyldige i hashsmuglingen. Der forventes dom 14. februar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.