Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jarlov: Jødemobning er et reelt problem

Endnu en leder har frarådt jødiske forældre at vælge nørrebroskole. Klostervængets Skole frarådede i oktober en jødisk far at indskrive sin søn på skolen.

Mjølnerparken på Nørrebro
Mjølnerparken på Nørrebro

"En fis i en hornlygte".

Sådan opsummerede skoleleder på Rådmandsgade Skole Lise Egholm tidligere på ugen debatten om jødemobning på Nørrebros skoler i København.

Hændelserne, der havde fået hende til at fraråde jødiske forældre at vælge skolen, lå mange år tilbage og var derfor ikke længere aktuelle at diskutere, lød budskabet.

Men det er en postgang for tidligt at aflive debatten om jødemobning, mener de Konservatives leder i Borgerrepræsentationen i København, Rasmus Jarlov, der har fået tilsendt en mailkorrespondance fra en jødisk far i København.

Jeg kan hjælpe dig til en anden skole

Da faren i oktober sidste år spurgte Klostervængets Skole, der også ligger på Nørrebro, om den ville fraråde jødiske børn at starte, lød svaret fra daværende skoleleder Karen Margrethe Grønlund nemlig:

- Det må jeg desværre sige ja til. Vi er en skole i hastig forandring, dermed mener jeg positiv udvikling. Vi har 90 procent tosprogede elever, hvoraf 75-80 procent er muslimer. Det kan gøre det meget svært for et jødisk barn, hvilket ikke er rimeligt for barnet. Jeres søn er meget velkommen hos os. Vi er rummelige og fagligt ambitiøse. Hvis du ønsker, så kom og snak med mig, jeg kan også hjælpe dig til en anden skole.

Jarlov: Problemet er reelt

- Det viser jo, at problemet findes og er reelt på mere end en skole - også i dag, siger Rasmus Jarlov.

Derfor har han taget initiativ til en høring på rådhuset d. 12. februar, hvor repræsentanter fra det jødiske miljø kan fortælle om deres oplevelser.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi ikke bagatelliserer problemet, men tværtimod tager det meget alvorligt, siger han.

Skolelederen, der i oktober svarede faren på mail, er siden gået på pension. Og souschef på Klostervængets Skole, Karen Christensen, der har været på skolen i tre år, kan ikke genkende de problemer, der skulle ligge til grund for svaret.

Klostervænget: Alle børn er velkomne

Souschefen kender ikke selv til eksempler på jødiske forældre, der har henvendt sig eller fravalgt skolen og kender heller ikke til den konkrete henvendelse fra oktober.

Der er med baggrund i hendes oplevelser altså ikke basis for at tale om et udbredt fænomen, som debatten af og til har givet indtryk af.

Konkrete problemer med jødemobning har souschefen heller ikke hørt om, al den stund, at skolen slet ikke har nogle jødiske børn.

- Eller det kan vi dybest set ikke vide, for vi spørger ikke til folks religiøse baggrund, når vi indskriver dem, siger Karen Christensen.

- Vi vil sige til alle børn, at de er velkomne her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.