Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Jane smilede til det sidste«

53-årige Jane Hoffmann fik torsdag aften fred, da hun fik hjælp til selvmord på en klinik i Schweiz. Det blev præcis, som hun ønskede, fortæller familien.

53-årige Jane Hoffmann fik torsdag aften fred. Det blev præcis, som hun ønskede, fortæller familien til bt.dk.

Hendes mand havde sagt det mange gange: »Hvis du fortryder, tager vi bare hjem igen. Så får vi da også set Schweiz.«

Helt indtil sidste sekund kunne den uhelbredeligt syge Jane Hoffmann fortryde sin beslutning om at få hjælp til selvmord på en specialklinik i Schweiz. Men den 53-årige mor til to var sikker i sin sag. Hun ville dø, inden nervecellesygdommen ALS fik yderlig magt over hendes krop.

Torsdag aften klokken 21.15 sov hun stille ind på Dignitas' klinik nær Zürich. Jane Hoffmann holdt fast i sin beslutning, og lod kort før døden indtraf, det dødelige giftstof pentobarbital få frit løb ind i hendes krop.

Hendes mand Kim Hoffmann beskriver kortfattet den sidste dag som 'en god dag, lige indtil Jane skulle af sted.'

Indtil hun torsdag aften blev kørt af sted mod klinikken, var hun sammen med familien på et hotel nær ved. Det var hårdt. Men ingen var i tvivl om, at Jane Hoffmann fik det, som hun gerne ville.

- Det blev præcis, som hun ønskede. Og hun smilede til det sidste, lyder det fra familien til bt.dk.

Jane Hoffmann har valgt at stå frem med sin historie, da hun ønsker en lovændring i Danmark. Ifølge hende burde uhelbredeligt syge have muligheden for at få tilbudt aktiv dødshjælp. Aktiv dødshjælp er modsat Holland, Belgien og Luxembourg ulovligt i Danmark. Jane Hoffmann rejste til Schweiz, da det der som det eneste europæiske land er lovligt at få hjælp til at begå selvmord.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.