Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jægersborggade får nej til videoovervågning

Beboerne i den uroplagede gade i København får ingen overvågningskameraer. Statsforvaltningen har sagt nej.

Jægersborggade på Nørrebro i København har længe dannet ramme om hashhandel og flere skudepisoder, men Københavns Kommune og de lokale beboere har alligevel fået et nej til videoovervågning af gaden.

Kommunen ønskede at bruge 700.000 kroner på at opsætte videokameraer op, så man dels kunne gøre kvarteret tryggere og dels registrere hashhandlen i Jægersborggade. Men det har Statsforvaltningen sagt nej til, rapporterer P4 København.

- Det er vi ærgerlige over, fordi vi har haft et ønske om at gøre det sammen med politiet, fordi vi mente, at det kunne være med til at øge trygheden for borgerne i det område, siger chef for Sikker By i Københavns Kommune, Lea Bryld, til P4 København.

Årsagen til nej’et er, at Jægersborggade er en offentlig privat vej, og her er overvågningskameraer ikke tilladt.

Lokale boligforeninger i gaden havde også sat næsen op efter videoovervågning og søgt om tilskud i Københavns Kommune. Men det må også opgives, selvom kommunen ellers var indstillet på at bevilge pengene.

- Det må vi desværre sige nej til, fordi rigtig mange veje er private fællesveje i København. For eksempel ude i Nordvest, hvor der er områder, som boligselskaberne gerne vil have tilskud til at sætte anlæg op i, siger Lea Bryld.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.