Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

IT-virksomheder lettede over skatteaftale

Udstationerede danskere slipper alligevel for at betale fuld skat. Det er godt nyt, lyder det fra IT-Branchen, der havde frygtet, at danske virksomheder ville have opgivet sende IT-folk til udlandet.

Den nye afgifts- og konkurrencepakke, som regeringen og Enhedslisten er blevet enige om lørdag, betyder, at danskere med arbejde i udlandet slipper for at betale fuld skat i Danmark.

Det får brancheorganisationen IT-Branchen til at drage et lettelsens suk.

På IT-området er antallet af udstationerede medarbejdere stort, og derfor ville konsekvenserne have været alvorlige, hvis regeringen havde valgt at holde fast i den udskældte skatteregel.

- De nye toner fra regeringen er rigtig godt nyt for danske it-folk i udlandet. De slipper nu for at skulle betale en markant højere skat, når de er udstationeret, siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

- Det ville være dræbende for danske it-virksomheders, eksport og internationale vækst, hvis danske medarbejdere i udlandet skulle beskattes hårdere fremover. Det ville ganske enkelt være langt sværere at være internationalt konkurrencedygtige, forklarer Mette Lundberg.

Udstationerede medarbejdere har gennem flere år haft mulighed for et stort skattefradrag i Danmark, men i forbindelse med skattereformen tidligere på året valgte man at afskaffe reglen, som altså nu genindføres.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.