Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

IT-problemer forlænger dødelige medicinfejl

Et elektronisk medicinkort skulle allerede sidste år have sikret, at patienter får den rigtige medicin. Men kortet er forsinket, og i mellemtiden koster fejlmedicinering hvert år mange liv.

Det koster hvert år hundredvis af mennesker livet, at sundhedsvæsenet giver dem den forkerte medicin.

Det skulle et elektronisk medicinkort have rodet bod på, men IT-projektet »Fælles Medicinkort«, vil tidligst være fuldt funktionsdygtigt om et år, skriver Politiken - oprindeligt skulle det ellers have været taget i brug sidste år.

»Fælles Medicinkort« skal dele oplysningerne om en patients medicin mellem alle sygehuse, vagtlæger og praktiserende læger, så de kan undgå fejlmedicinering. Først når alle de medicinske enheder er koblet på systemet, er det fuldt funktionsdygtigt.

Men tal fra Danske Regioner viser, at det kun er hver tredje praktiserende læge, som er på, og tallene er de samme for speciallægerne.

Det er en urimelig forsinkelse, siger formanden for organisationen Danske Patienter, Lars Engberg.

Han fremhæver, at 60 procent af alle klager over fejl i sundhedsvæsenet handler om forkert medicin.

- Hundredtusindvis af danskere får mere end seks forskellige medikamenter på samme tid, og det er dem, der har allermest brug for bedre styr på medicinen i et sundhedssystem, som er præget af, at praktiserende læger, sygeplejersker og overlæger ikke har tid til at kontakte alle mulige andre for at få overblik over patientens medicin. Og så stiger risikoen for fejl, siger han til Politiken.

Det er blandt andet tekniske problemer, der er skyld i, at systemet endnu ikke er i brug i alle de relevante led i sundhedsvæsenet.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) forventer, at alle læger og sygehuset vil være koblet på senest i slutningen af 2013.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.