Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Israels ambassadør om prædiken fra dansk moské: »Det er som at høre ISIS, Hamas eller Al-Qaeda«

En israelsk organisation har offentliggjort en video fra en prædiken i en moské på Nørrebro. I videoen siger en prædikant blandt andet ifølge oversættelsen: »Dommedag vil ikke komme, før muslimerne kæmper mod jøderne og slår dem ihjel«.

Israels ambassadør i Danmark, Barukh Binah (tv.). Arkivfoto: Keld Navntoft / Scanpix 2013 Foto: Keld Navntoft / Scanpix 2013
Israels ambassadør i Danmark, Barukh Binah (tv.). Arkivfoto: Keld Navntoft / Scanpix 2013 Foto: Keld Navntoft / Scanpix 2013

Det var stærk tale fra prædikestolen i Al-Faruq-moskeen på Nørrebro under fredagsbønnen tidligere i år.

»Snart vil der opstå et kalifat, som vil indføre Allahs sharia [...], og som vil befri Al-Aqsa-moskeen (i Jerusalem, red.) fra zionisternes snavs, sådan at Profeten Muhammeds ord vil gå i opfyldelse: 'Dommedag vil ikke komme, før muslimerne kæmper mod jøderne og dræber dem',« lød det blandt andet.

Det viser en undertekstet video fra fredagsbønnen, som den israelske organisation MEMRI står bag. Den fulde prædiken, som er på arabisk, fandt sted 31. marts og er uploadet i sin helhed på moskeens Youtube-kanal.

Prædikenen kritiseres skarpt af den israelske ambassadør i Danmark, Barukh Binah.

»For mig er det her som at høre ISIS, Hamas eller Al-Qaeda. Et klart tilfælde af hadtale, som har intet at gøre med politisk uenighed, og det er frastødende at se, at sådanne middelalderlige antisemitiske følelser stadig i dag ses udtrykt offentligt. Jeg stoler på, at de danske myndigheder vil håndtere denne sag i overensstemmelse med loven,« lyder det fra den israelske ambassadør i et skriftligt svar til Berlingske.

Ifølge Kristeligt Dagblad vil Det Jødiske Samfund i Danmark gå til politiet med sagen om prædikenen, som en talsmand kalder for »en slet skjult opfordring til drab på jøder«.

»Det må vi selvfølgelig reagere på. Vores vurdering er, at der er tale om et strafbart forhold, og vores politik er, at vi hver gang anmelder det. Vi har ikke råd til at lade være,« siger Dan Rosenberg Asmussen til Kristeligt Dagblad.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har også reageret på sagen, og på Facebook vurderer hun ligeledes, at der »opfordres til drab på jøder«.

Kristeligt Dagblad har sidst på eftermiddagen kontaktet Masjid Al-Faruq uden at få svar. Berlingske forsøger ligeledes at indhente en kommentar fra organisationen bag moskeen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.