Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Iskold morgen har gjort vejene glatte med sort is

De store landeveje og motorveje er saltet og er klar til morgentrafikken, melder Vejdirektoratet.

København. Mens de fleste har ligget under den lune dyne, har det natten til fredag været iskoldt udenfor. Det betyder også, man bør være ekstra forsigtig, hvis man kører i bil til arbejde, fordi frostvejret har givet glatte veje.

- Man skal være opmærksom på, at på grund af frosten er der risiko for isglatte veje. De store landeveje og motorveje er saltet og bør være klar til morgentrafikken, siger vagthavende ved Vejdirektoratet, Jesper Nielsen.

Han opfordrer til, at man kører forsigtigt og tager hjemmefra i lidt bedre tid, end man plejer.

Som bilist skal man være særligt opmærksom ved Mors, Thy og Djursland, fordi der i det område er risiko for sort is.

Sort is er sne, der er smeltet og frosset igen eller presset hårdt sammen. Normalt er is og sne hvidt og let at se, men efter at sneen er smeltet og frosset igen, kan den blive gennemsigtig og er derfor sværere at se.

Det kan føre til farlige situationer for folk i trafikken.

Det er kommunerne, der står for at salte de lokale landeveje. Derfor har Vejdirektoratet ikke overblik over, hvor glat det er på de mindre vejstrækninger.

I store dele af landet er der fredag morgen temperaturer helt ned til ti graders frost.

På Twitter minder Syd- og Sønderjyllands Politi om, at man skal huske at skrabe is og sne af sine bilruder.

Hvis ruder og lygter ikke er renset, og man bliver stoppet af politiet, risikerer man alt fra en bøde til en betinget frakendelse af kørekortet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.