Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Isglatte veje gør trafikken farlig

På hele Sjælland, Fyn og i det sydlige Jylland advarer DMI om let isslag lørdag.

Der er glat på vejene flere steder i Danmark lørdag morgen.
Der er glat på vejene flere steder i Danmark lørdag morgen.

Der er glat på vejene flere steder i Danmark lørdag morgen. Et let isslag har gjort kørebaner spejlglatte, og de farlige vejforhold gælder nogle steder helt frem til lørdag eftermiddag.

Det oplyser DMI i et varsel.

- Isslag medfører risiko for et stort antal uheld med personskade til følge. Færdsel, kørende såvel som gående, er forbundet med stor risiko for skade, skriver DMI på sin hjemmeside.

I det sydlige Jylland opfordrer politiet kredsens bilister og andre trafikanter til at være forsigtige på grund af de glatte veje.

- Der er glat føre, og vi har haft flere færdselsuheld, siger Ivan Gohr Jensen, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- To lastbiler mistede herredømmet omkring klokken 5.30 på motorvejen, og en time forinden var der et andet uheld på motorvejen. Vi har også haft flere biler, der er kørt i grøften, siger han.

Indtil videre har alle uheld været uden personskade.

Fra lørdag morgen gælder varslet om isslag for Midtjylland ned til Sønderjylland samt Samsø og dele af Fyn. I løbet af formiddagen kan der være glatte veje på hele Fyn og Sjælland.

Det har fået Vestegnens Politi til at advare kredsens bilister om forholdene på vejene.

- Sneen daler, og der saltes i politikredsen. Kør forsigtigt. Der kan være glat, lyder det på Twitter.

Ifølge DMI er der risiko for isslag i København og på store dele af Sjælland hele formiddagen frem til klokken 12.

Fra middag gælder varslet om isslag for Lolland, Falster, Sydsjælland og Stevns.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.