Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Isbjørnene Lynn og Nord er nu ført sammen i Københavns Zoo

Der er forår i luften i Den Arktiske Ring i Zoo i København, hvor isbjørnene er i parringshumør.

De seneste uger har isbjørnehannen Nord og hunnen Noel boltret sig sammen i vand og på land i Zoo i København, og dyrepasserne har allerede set flere parringer.

Imens har Zoos nye hunisbjørn, Lynn, tålmodigt ventet. Hun kom til København i begyndelsen af marts, og siden har hun boet alene i det gamle isbjørneanlæg.

Fredag gjorde Lynn endelig Nord selskab i Den Arktiske Ring, mens Noel flytter over i det gamle isbjørneanlæg.

Ifølge zoolog Mikkel Stelvig er timingen helt rigtig lige nu til at føre Nord og Noel sammen.

- Nord og Noel har snart overstået deres parringer, og når først brunsten klinger af, vil Noel gerne have mulighed for at trække sig lidt væk. I naturen ville hannen opsøge nye hunner i brunst, og der kan vi nu introducere ham for Lynn.

De to er de sidste par uger langsomt blevet introduceret for hinanden, først med tremmer imellem og den seneste uge uden tremmer.

- De udviser god sund interesse for hinanden, men da hun endnu ikke er i brunst, er der ikke set parringer, siger Mikkel Stelvig, der dog forventer, at det vil komme i nær fremtid.

De to bjørne tog da også flere kraftige favntag ved mødet i Den Arktiske Ring, og et enkelt forsøg på at bestige hunnen blev det også til.

Der er med andre ord gode udsigter til, at forårsstemningen fortsat stiger i Zoo. Håbet er, at en af de to hunisbjørne bliver drægtig. Hun vil i så fald få unger i begyndelsen af 2019, oplyser Zoo.

Isbjørne er drægtige i otte til ni måneder og føder i en fødehule. Her er de de første måneder med ungerne, mens de vokser sig store nok til at komme med udenfor.

Zoo har tre isbjørne - Nord, der er 12 år, Noel på 14 år og den nye Lynn, der er seks år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.