Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Irske pubber i København ruster sig til VM-invasion

8000 irske fodboldfans ventes til København i næste uge. Byens pubber har fyldt ølkældrene op med Guinness.

København. Der bliver fuld tryk på ølhanerne på Københavns irske pubber, når Danmarks fodboldlandshold næste lørdag møder Irland i den første af to kampe, hvor en billet til næste sommers VM i Rusland står på spil.

Irish Sunday Mirror skriver, at cirka 8000 irske fans ventes at tage turen til København. Irlands fodboldforbund har dog kun fået tildelt 2300 billetter, hvoraf under halvdelen er til almindelige fans ifølge avisen.

Pubejerne i København forventer derfor et stort rykind af grønklædte og tørstige tilhængere.

Tony Kennedy, medejer af Kennedy's Irish Bar på Gammel Kongevej, fortæller, at der bliver sat fire storskærme op på stedet, så alle kan se kampen.

- Vi forventer, at der bliver stuvende fuldt, siger han og tilføjer, at næste weekend i det hele taget nok bliver en smule vanvittig på grund af landskampen.

- De seneste to uger har vi sat tønder af Guinness-øl til side for at være klar til stormløbet, siger han og anslår, at pubben har tre gange så meget af den mørke øl klar som normalt.

- Vi er nødt til at være forberedt. Jeg håber, de ikke tørlægger os, siger han til Irish Sunday Mirror.

Værtshuset har også sikret sig ekstra forsyninger af Carlsberg og andre ølmærker.

Tony Kennedy har boet i den danske hovedstad i 20 år, og med sit kendskab til fankulturen i begge lande er han sikker på, at alt forløber roligt, uanset hvor meget øllet kommer til at flyde.

- Det er en god by at bo i. Tilhængerne er som irerne afslappede, så der bliver ikke ballade.

Rygter, om at en pint - eller 0,57 liter øl - koster ti euro (cirka 76 kroner) i Danmark har dog udløst en del brok blandt irske fodboldfans, som i forvejen har betalt over 300 euro for en flybillet, fortæller han.

Det har flere irske pubber taget højde for med specialtilbud i dagene omkring de to kampe, som spilles med tre dages mellemrum.

- Der er en irsk festival på samme tidspunkt, så det bliver en sjov weekend, siger Tanya, barmanager på pubben The Shamrock, til Irish Sunday Mirror.

- Lad galskaben begynde, tilføjer hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.