Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Iransk kunster nægter brud på racismeparagraf

Senere i denne måned skal en dommer tage stilling til, hvorvidt den aarhusianske kunstner Firoozeh Bazrafkan har brudt loven med et blogindlæg på avis’ hjemmeside.

ARKIVFOTO af Firoozeh Bazrafkan, den århusianske kunstner og blogger, der nu skal møde i retten i forbindelse med en sag om overtrædelse af straffelovens racismeparagraf.
ARKIVFOTO af Firoozeh Bazrafkan, den århusianske kunstner og blogger, der nu skal møde i retten i forbindelse med en sag om overtrædelse af straffelovens racismeparagraf.

Den 30-årige iranskfødte, aarhusianske kunstner Firoozeh Bazrafkan var torsdag i retten, fordi hun nægter at betale en bøde på 8.000 kroner, som hun har fået for at overtræde racismeparagraffen. Det skriver P4 Østjylland.

Bazrafkan blev dømt for overtrædelse af racismeparagraffen, fordi hun i et blogindlæg på Jyllands-Postens hjemmeside sidste år skrev, at »muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel«. En udmelding, som ifølge Østjyllands Politi er en overtrædelse af loven.

Den aarhusianske kunstner mener ikke, hun har gjort noget galt.

- Hvorfor må jeg ikke kritisere min egen kreds. Jeg har ikke forhånet nogen som helst, siger hun ifølge P4 Østjylland.

Retspolitiske ordfører hos de Radikale, Jeppe Mikkelsen, der er valgt i Østjylland, ønsker ikke at tage stilling til skyldsspørgsmålet. Han understreger, at man gerne må kritisere for eksempel Iran, men det skal foregå inden for lovens rammer.

- Jeg synes, det er ganske glimrende, at man kritiserer det iranske styre, men man kan godt gøre det i vendinger, hvor man ikke kommer på kant med racismeparagraffen, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Trykkefrihedsselskabet, hvor Bazrafkan tidligere har været medlem af bestyrelsen, har ifølge selskabets hjemmeside samlet 30.000 kroner ind til kunstnerens retssag.

Der falder endelig dom i sagen senere på måneden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.