Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Intern radikal splid kan koste spidskandidat borgmesterpost i København

Flere radikale kilder sår tvivl om, hvem der får københavnsk borgmesterpost. Partiets landsformand vil ikke blande sig

Mia Nyegaard (B)holder tale hos De Radikale i Vartovs festsal under Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)
Mia Nyegaard (B)holder tale hos De Radikale i Vartovs festsal under Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017)

Selv om de radikale har genvundet en borgmesterpost i København, kan spidskandidat Mia Nyegaard ikke være sikker på, at hun sætter sig i den eftertragtede stol.

Ifølge Politikens oplysninger er der uenighed i den radikale gruppe på rådhuset om, hvem blandt partiets valgte politikere der skal have posten, som partiet har fået i konstitueringsaftalen med overborgmester Frank Jensen.

Flere radikale kilder tæt på forløbet fortæller til Politiken, at opbakningen i gruppen til partiets spidskandidat, Mia Nyegaard, ikke er givet på forhånd, selv ikke hvis hun som ventet skulle være blandt partiets fem kommende medlemmer af borgerrepræsentationen.

Det vil umiddelbart være en meget overraskende udvikling, hvis ikke Mia Nyegaard bliver borgmester, eftersom hun vandt afstemningen til spidskandidat i København. Det blev vedtaget 27. oktober ved en urafstemning blandt partiets medlemmer i København, hvor hun vandt foran partiets gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Tommy Petersen.

Mod sædvane var Tommy Petersen som gruppeformand ikke ved spidskandidatens side under nattens afgørende forhandlinger, der endte med en bred konstituering. De øvrige partier havde, ifølge Politikens oplysninger, deres gruppeformænd med.

Tommy Petersen ønsker onsdag ikke at udtale sig om, hvem der skal være de radikales borgmester. Heller ikke gruppekollegerne Mette Annelie Rasmussen og Henrik Nord ønsker at udtale sig.

Alt afgøres torsdag

Det er ikke beskrevet i Radikale Hovedstadens vedtægter, hvordan fordelingen af poster skal finde sted.

Formelt konstituerer den radikale gruppe sig først ved et møde i morgen på rådhuset i København, når de personlige stemmetal er kendt. Mødet finder sted på Mia Nyegaards kontor. Radikale står til fem mandater, men hvem det bliver afgøres af kandidaternes personlige stemmetal. De bliver offentliggjort senere i dag.

Ifølge kilder, som Politiken har talt med, er der i partiet tradition for, at gruppen ved dette møde afgør, hvem der skal tildeles hvilke poster.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.