Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Instruktør: Alt det med overgreb kom som et chok for mig

Morten Arnfred mærkede en dårlig relation mellem instruktøren og den 15-årige hovedrolle i "Måske ku' vi".

Arkivfoto fra 1997: Morten Arnfred, filminstruktør.
Arkivfoto fra 1997: Morten Arnfred, filminstruktør.

Morten Arnfred var oprindeligt fotograf på instruktør Lasse Nielsens film "Måske ku' vi". Men han overtog senere instruktørrollen.

»Jeg mærkede, at der var rigtig dårlig kommunikation mellem instruktør Lasse Nielsen og Karl Wagner, der spillede hovedrollen,« siger Morten Arnfred.

Ifølge Karl Wagner, der som 15-årig spillede hovedrollen, havde Lasse Nielsen udsat ham for seksuelle overgreb inden filmoptagelserne. Det afviser Morten Arnfred at have haft viden om, selv om han dengang var tæt på de involverede.

»Alt det med overgreb kom som et chok for mig. Jeg blev først bekendt med det, da jeg læste artikler om det i filmmagasinet Ekko. Der tænkte jeg, hold da op,« siger Morten Arnfred.

Men da chokket havde lagt sig, virkede overgrebene alligevel ikke usandsynlige for Morten Arnfred.

»Dengang kunne jeg bare mærke, at de kommunikerede dårligt, men jeg tænkte slet ikke i overgrebsbaner. Karl Wagner virkede utryg, og Lasse Nielsen havde ikke styr på ham.«

»Han spillede ikke godt, men han var jo også bare et barn. Det var blandt andet derfor, jeg overtog som instruktør,« siger Morten Arnfred.

»Jeg syntes også dengang, at Lasse Nielsen var en mærkelig fætter. Så da jeg læste om overgrebene, forstod jeg bedre, hvorfor de havde en dårlig relation,« siger han.

Dengang i 1970'erne greb Morten Arnfred ikke ind, fordi han ikke vidste, hvad der foregik. Men føler han alligevel et ansvar som medinstruktør?

»Karl Wagner var 15 år, jeg var selv i 20'erne. Så jeg tænkte ikke over, at jeg skulle passe på ham som et barn. Men set i bagklogskabens lys kan jeg godt være ked af, at jeg ikke også i min unge alder var klar over, at jeg havde et ansvar,« siger Morten Arnfred.

Han har senere været instruktør på flere film og tv-serier. Og når der har været børn med på optagelserne, har han siden været opmærksom på at ansætte en voksen til at tage sig særskilt af børnene.

»Men sådan tænkte vi slet ikke dengang,« siger Morten Arnfred.

Lasse Nielsen har afvist anklager om seksuelle overgreb.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.