Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ingen tog syd for Kolding foreløbigt

Banedanmark arbejder på højtryk for at få udbedret skaderne på sporet efter torsdagens afsporing af et godstog i Sydjylland, men først i næste uge ved man, hvornår passagertrafikken kan genoptages, lyder det.

Selvom oprydnings- og reparationsarbejdet kan virke en anelse uoverskueligt, er Banedanmark i fuld gang. Den forreste del af det godstog, der torsdag blev afsporet ved Farris mellem Lunderskov og Vojens er således blevet fjernet.

Banedanmark er samtidig gået i gang med at gøre sporet klar til, at de afsporede godsvogne kan komme tilbage på skinnerne, så de lørdag kan blive trukket væk sammen med den bageste del af toget.

Skaderne på selve sporet er ifølge Banedanmark omfattende og kræver mange nye materialer.

- Vi er i fuld gang med at forberede det omfattende arbejde med at udbedre skaderne og skaffe de nødvendige materialer, så vi kan komme i gang med at gøre jernbanen klar efter afsporingen. Eksempelvis skal vi bruge 11.000 nye sveller til at erstatte de ødelagte sveller på den knap syv kilometer lange beskadigede jernbanestrækning, siger Steen Kristensen, sporchef i Banedanmark.

- Over de næste dage vil vi få det fulde overblik og dermed kende planen for udbedring af skaderne, og så vil det i begyndelsen af næste uge være muligt at give en prognose for, hvornår passager- og godstrafikken på strækningen kan genoptages, tilføjer han.

Godstoget, som var på vej fra Sverige til Tyskland, blev torsdag eftermiddag afsporet ved Farris og kørte syv kilometer i sydlig retning, inden det standsede nær Sommersted. Toget var på vej fra Sverige til Tyskland.

Ødelæggelserne har medført, at der ikke kan køre tog mellem Kolding og Vojens.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.