Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ingen erstatning til lammet pige

Kommunen giver ikke en krone i erstatning til den 14-årige pige, der for et par måneder siden mistede førligheden ved et styrt fra Dronning Louises Bro.

ARKIVFOTO. Dronning Louises Bro
ARKIVFOTO. Dronning Louises Bro

Der bliver ikke en kommunal krone i erstatning til den 14-årige pige, der for et par måneder siden mistede førligheden ved et styrt fra Dronning Louises Bro.

Københavns Kommune mener ikke, at den er skyld i, at rækværket ved broen var gennemtæret. Det skriver TV2 Lorry

Det var ellers Københavns Kommunes manglende vedligeholdelse, der den 28. januar i år var årsag til, at to piger faldt 4,5 meter ned fra Dronning Louises Bro på Nørrebro i København. Ved faldet brækkede den ene pige ryggen og blev lam fra livet og ned.

Men selv om teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal flere gange har beklaget ulykken, så vil kommunen ikke tage ansvaret og dermed erstatningspligten for den tragiske hændelse.

Advokat Søren Jensen siger til Lorry om Københavns Kommune: »De nægter at være ansvarlige, og det mener jeg der er stærke argumenter for, at det er de«.

»Nej kommunen har ikke noget ansvar efter min bedste overbevisning,« lyder det fra chefjurist i Københavns Kommune Charlotte Castenschiold, der trods Københavns Kommunes manglende vedligeholdelse, fastholder kommunen, at den har overholdt vedligeholdsforpligt.

»Jeg mener simpelthen ikke, at erstatningsbetingelserne er opfyldt, at vi skulle have handlet culpøst eller vi ikke har opfyldt vores tilsynsforpligtelser«, siger Charlotte Castenschiold til Lorry.

I 2010 anbefalede et ingeniørfirma ellers Københavns Kommune at renovere broen. Firmaet skrev i en rapport, at der ikke var et akut behov for reparation af broen, men virksomheden anbefalede, at der fandt en reparation sted i 2012. Rapporten konkluderede, at netop rækværket flere steder var i dårlig stand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.