Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Influenza-bølgen breder sig

De mange influenza-tilfælde breder sig til Region Midtjylland og Region Syddanmark.

Antallet af influenza-tilfælde stiger.
Antallet af influenza-tilfælde stiger.

Mange danskere er blevet ramt af influenza. Antallet af henvendelser om symptomerne er steget markant. Særligt Region Hovedstaden har de seneste dage oplevet en stor stigning i antallet af henvendelser. Nu har sygdommen bredt sig til andre regioner, skriver TV2.dk.

Ifølge TV-stationen har der i Region Midtjylland været omkring 2.500 henvendelser siden midnat, ligesom der i Region Syddanmark i gennemsnit er 200.300, der ringer i timen, oplyser TV2.dk tirsdag lidt før klokken 16.30.

Der er endnu ikke meldinger om store udbrud af influenza i Region Nordjylland og Region Sjælland.

- Folk henvender sig med ondt i halsen, feber, muskelsmerter og hvor symptomerne udvikler sig meget hurtigt over nogle timer, siger Jens Lundgren, som er formand for influenzaudvalget i Region Hovedstaden til TV 2 News.

Mandag oplyste overlæge Tyra Grove Krause fra Epidemiologisk afdeling ved Statens Serum Institut over for Berlingske Nyhedsbureau, at den seneste indberetning fra landets vagtlæger netop viser en stigning i influenza-tilfælde.

Næste opgørelse bliver foretaget torsdag den 27. december, og her vil det stå klart, om der er tale om, at Danmark er på vej ind i en influenzaepidemi.

Region Hovedstaden har dog været så hårdt ramt, at man mandag bad syge danskere om at lade være at ringe til den overbelastede vagtlæge, med mindre man har været syg i dagevis.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.