Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indvandringen slog alle rekorder i tredje kvartal

En stor del af dem var danskere, der vendte hjem. Der er også mange udenlandske studerende blandt de nye borgere i Danmark.

I årets tredje kvartal blev der sat indvandringsrekord i Danmark, skriver Kristeligt Dagblad på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

De viser, at 26.623 personer indvandrede til Danmark i den pågældende periode. Men ud af det rekordstore tal, var blot 71 procent af indvandrerne udenlandske statsborgere - resten var danskere, som vendte hjem til deres fødeland.

Og det gjorde de givetvis på grund af finanskrisen, som har gjort det sværere at finde arbejde i udlandet, vurderer Tim Knudsen, der er ph.d. i statskundskab ved Københavns Universitet.

Det er traditionelt i årets tredje kvartal, at flest indvandrere søger mod Danmark, fordi mange udenlandske studerende kommer hertil inden studiestart. Tallene viser da også, at 42 procent af de indvandrende udenlandske statsborgere er unge i aldersgruppen 20-24 år. Størstedelen af de udenlandske indvandrere kommer fra Tyskland og USA, og det kan hænge sammen med det danske uddannelsessystem.

Niels Westergård-Nielsen, der er professor i økonomi ved Handelshøjskolen under Aarhus Universitet, betegner Danmarks ry som et roligt land som en væsentlig tiltrækkende faktor for udenlandske studerende.

- Danmark er godt land i forhold til uddannelse. Mange udenlandske forældre vil også gerne sende deres børn hertil, da det er et trygt sted at være, hvilket måske appellerer til blandt andet amerikanerne. Men sproget er naturligvis en alvorlig hindring, som betyder, at England udkonkurrerer os med længder i forhold til udvekslingsstuderende. Det tiltaler både amerikanere og mange andre, siger han til Kristeligt Dagblad.

19 procent af de indvandrede kom fra ikke-vestlige lande; hovedsageligt Kina, Indien og Filippinerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.