Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Indsatte i fængsler tilbydes AMU-kurser

Det er nu muligt for fanger i Danmark at deltage i arbejdsmarkedsuddannelser. Regeringen håber med sit initiativ, at der kommer færre gengangere i fængslerne.

Indsatte får en chance for at forbedre deres uddannelsesmuligheder, når de i de kommende år får adgang til de særlige arbejdsmarkedsuddannelser, som er rettet mod faglærte og ufaglærte.

Der sker som led i den nyligt indgåede aftale på kriminalforsorgsområdet, der skal sikre færre ofre for kriminalitet, og som foruden regeringen er indgået af Liberal Alliance, Enhedslisten og de Konservative.

Med projektet, som der er afsat 12 millioner kroner til i perioden 2013-2016, håber forligsparterne, at der kommer færre gengangere i fængslerne, understreger justitsminister Morten Bødskov (S).

- Regeringen ønsker færre gengangere i fængslerne og dermed færre ofre for kriminalitet. Det nye tiltag med at udbyde AMU-kurser til indsatte i fængsler og arresthuse kan opbygge de indsattes kompetencer og styrke deres adgang til uddannelse og arbejde, som vi ved er vigtige faktorer for at komme tilbage til et liv uden kriminalitet efter afsoning, fortæller han i en pressemeddelelse.

Direktøren for Kriminalforsorgen, William Rentzmann, kalder det »særdeles positivt«, at der nu kan tilbydes AMU-kurser til indsatte.

- De mange kurser inden for erhvervsområdet passer godt til målgruppen. De er direkte kvalificerende i forhold til beskæftigelse, og samtidig er de korte og overskuelige, hvilket virker motiverende på mange indsatte, siger han.

I første omgang skal AMU-kurserne tilbydes de indsatte i en forsøgsperiode på fire år, hvorefter det skal besluttes, om ordningen skal gøres permanent.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.