Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Im er tilbage i Danmark

Den syv-årige pige Im og hendes mor er tilbage i Danmark efter to måneder i Thailand.

Pigen Im, der blev udvist af Danmark, vendte sammen med sin mor tilbage lørdag morgen.
Pigen Im, der blev udvist af Danmark, vendte sammen med sin mor tilbage lørdag morgen.

Den landskendte syv-pige Im og hendes mor, Suthida, landede lørdag morgen i Danmark efter to måneders tvunget ophold i Thailand.

I november blev de af de danske myndighederne tvunget til Thailand, fordi Ims danske stedfar i 2012 døde af kræft, og derfor blev det vurderet, at deres tilknytning til Thailand var større end til Danmark. Men efter en hastebehandling af den såkaldte »Im-lov« er mor og datter nu tilbage i Danmark.

Im fortæller til bt.dk, at hun er meget træt efter en lang flyvetur, og at hun er træt af al rejseriet.

»Det har været hårdt at være i Thailand, fordi jeg har ikke haft mine bedsteforældre og klassekammerater,« siger hun til bt.dk.

Hun fortæller, at hun glæder sig til at komme i skole igen.

I Thailand snakkede hun særligt meget med to af sine klassekammerater, hvilket foregik som video-kontakt.

Fra Københavns Lufthavn fortsætter turen videre til Aalborg Lufthavn. Her står venner og familie klar med flag, og støttegruppen, der har presset på for at få Im tilbage til Danmark, har sørget for, at den lille pige og hendes mor aldrig glemmer hjemkomsten.

»Vi har opfordret folk i byen til at komme ud i hovedgaden og byde dem velkommen med flag. Et ballonfirma har doneret en masse balloner, og så har vi fået fat i en kæmpestor limousine, som henter dem i lufthavnen,« fortæller Tina Kragelund, der har en søn i Ims klasse på Aabybro Skole og er medstifter af støttegruppen for Im og hendes mor på Facebook, der har 10.700 medlemmer.

Hun oplyser samtidig, at klassens forældre på lørdag har arrangeret en fest for klassen, der skal byde Im velkommen hjem til Danmark.

I første omgang må Im og hendes mor opholde sig i landet på et turistvisum, da loven først træder i kraft 1. februar. Ifølge Justitsministeriet betyder det, at man hverken må gå i skole eller arbejde, men på Aabybro Skole står man klar med åbne arme.

»Im starter hos os på mandag klokken 8, og det glæder vi os rigtig meget til. Og hvis der er noget forkert i det, så er hun jo bare gæst hos os,« siger skolelederen på Aabybro Skole, Søren Dybdal Møller, til bt.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.