Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

I fængsel på 1. klasse: Kriminelle får skiture, dykning og biografture

Kriminelle får gratis skiture, dykning og aktiviteter og underholdning i hele landet. Alt sammen under deres afsoning hos udslusningsstedet Kontraktpensionen Fyn, skriver BT søndag.

Det viser en aktindsigt, som BT har fået i udgifterne til aktiviteter på udslusningsstedet, der kan huse op til 16 indsatte.

Kontraktpensionen, som er indrettet i et tidligere plejehjem, har det mondæne Egeskov Slot som nærmeste nabo, og her kan de op til 16 tidligere misbrugere afsone den sidste del af deres dom - op mod et år - på særdeles aktiv vis.

Ifølge aktindsigten brugte man i 2013 411.807,69 kroner alene på aktiviteter, mens den foreløbige opgørelse for 2014 lyder på 260.361,80 kr.

Der optræder mere end 1.000 udgiftsposter relateret til aktiviteter siden 2010 i de dokumenter, BT har fået udleveret.

På Kriminalforsorgens hjemmeside skriver man, at formålet med det særlige opholdssted på Midtfyn er resocialisering.
»Vi hjælper dem med den sidste svære del af afsoningen – at komme tilbage til samfundet igen.«

Landsforeningen Hjælp Voldsofre beskæftiger sig med at tage sig af de kriminelles ofre, når forbrydelsen er sket, og overgrebet har givet ar på krop og sjæl hos dem, det er gået ud over.

Næstformand i foreningen, advokat Helle Hald, siger:

»Hjælp Voldsofre har intet som helst imod, at gerningsmænd får hjælp til resocialisering og hvad de ellers har brug for. Men vi er bare rigtig ærgerlige over, at der ikke findes tilsvarende muligheder for ofrene for kriminalitet. For hvad med dem? Vi er kede af, at der ikke findes en tilsvarende pulje eller på tilsvarende vis bliver fokuseret lige så meget på dem, som forbrydelsen er gået ud over. Og dér mangler der helt klart proportionalitet. Det er fint med hjælp til gerningsmændene, men det skal ske med respekt for retssikkerheden og respekt for ofrene,« siger Helle Hald.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.