Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

I ét kryds kørte 162 over for rødt på bare en uge

På bare en uge kørte mindst 162 bilister over for rødt eller gult lys i et af Aalborgs kryds tæt på skoler og børnehave.

Arkivfoto: På bare en uge kørte mindst 162 bilister over for rødt eller gult lys i et af Aalborgs kryds tæt på skoler og børnehave.
Arkivfoto: På bare en uge kørte mindst 162 bilister over for rødt eller gult lys i et af Aalborgs kryds tæt på skoler og børnehave.

Det viser målinger foretaget af Aalborg Kommune i januar. Det fortæller DR Nordjylland.

»Hver gang der er en, der kører over for rødt, så er der jo en potentiel risiko for uheld, så det er mange«, siger Ulrich Clausen, der er trafikingeniør ved by- og landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Han påpeger, at sensorerne i vejen kun har målt kørslen i den ene retning i det pågældende T-kryds. Derfor kan det reelle antal være betydeligt højere.

Ifølge registreringen sker flest forseelser i myldretidstrafikken.

»Det hænger nok sammen med, at folk er på vej til og fra arbejde og der måske tilbøjelig til at tage lidt større chancer og følge med trafikken for ikke at blive hængende som den sidste, der ikke når med over«, siger trafikingeniøren til DR Nordjylland.

Aalborg Kommune bruger målingerne til at beslutte, om der er behov for målrettede kampagner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.