Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

I aften rammer sneen: 10 cm over hele landet

Her er en oversigt over vejrsituationen de kommende døgn.

DMI varsler halv senstorm, isglatte veje og snefygning. Se hvor og hvornår det rammer.
DMI varsler halv senstorm, isglatte veje og snefygning. Se hvor og hvornår det rammer.

DMI varsler sne og kraftig blæst torsdag aften. Nogle steder vil der falde fem centimeter sne på seks timer, hvilket kan karakteriseres som en halv snestorm. Specielle vejrforhold i nogle dele af landet samt kraftig fygning kan gå hen og give besværligheder på vejene.

DMI fortæller, at den halve snestorm gør sit indtog i den sydvestlige del af landet ved 20-tiden torsdag aften. Herefter bevæger snebygerne sig nordøst på, og i løbet af natten til fredag vil hele landet være dækket af sne.

DMI spår, at der i gennemsnit vil falde ti centimeter sne over hele landet, men at det nogle steder vil samle sig i større driver på grund af kraftig fygning.

»Selvom det ikke bliver snestorm, så blæser det stadigvæk 10 meter i sekundet, så man kan risikere at sneen fyger, og i områder med åbent land vil de have problemer med at holde vejene fri for sne,« siger DMI.

Fredag morgen/formiddag er vejrsituationen forskellig, alt efter hvor du befinder dig i landet. I den nordøstlige del af landet vil der være frostgrader, mens der i den sydvestlige del opstår tøvejr, hvilket betyder, at den nedbør, som der nu engang kommer, vil falde som regn. Der kan derfor opstå isglatte veje i den sydvestlige del af landet.

Nærmere bestemt er der risiko for at tøvejret med dertilhørende isglatte veje rammer Sønderjylland, Fyn og Lolland Falster. Det sker, da nedbøren i disse områder falder som regn og de steder, der ikke er saltet, vil med DMI’s egne ord blive »spejlglatte«.

»Selvom der kommer plusgrader i luften, er jorden stadig frossen. Derfor er der risiko for, at vejbaner og fortov stadig er frosne, og hvis der kommer regn på disse, så bliver det spejlglat,« siger DMI.

Tøvejret finder dog kun sted i den sydvestlige del af Danmark, mens resten af landet har frostgrader. Derfor vil sneen altså blive liggende de steder fredagen ud. Den kraftige blæst fortsætter desuden weekenden over og begynder først at løje af mandag.

Oversigt:

Torsdag: Torsdag aften kl. 20 begynder det at sne i den sydvestlige del af landet. Som natten skrider frem, vil snebygerne bevæge sig i nordøstlig retning, således at Danmark i løbet af natten til fredag vil være dækket af sne.

Fredag: I den nordøstlige del af landet - Nordsjælland og Nordjylland – vil der være frostgrader hele fredagen. Blæsten kan få sneen til at fyge, hvilket gør det svært at rydde vejene.

I den sydvestlige del af Danmark – Sønderjylland, Fyn og Lolland Falster - er der risiko for tøvejr i luften, og nedbøren vil falde som regn. Det kan give isglatte veje.

Lørdag: Temperaturen vil stige i løbet af lørdagen således, at der vil blive plusgrader i hele landet. Nogle steder vil temperaturen dog flade til under frysepunktet natten mellem lørdag og søndag, og det kan give risiko for isglatte veje i de pågældende områder. Der vil fortsat falde nedbør.

Søndag: Temperaturen stiger til over frysepunktet i hele landet, og plusgraderne holder natten over. Der vil dog stadig falde nedbør, og det fortsætter med at blæse 10 meter i sekundet. Først mandag begynder vinden at løje af.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.