Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

I 2060 vil flere end hver femte dansker være indvandrer eller efterkommer - men tallet er faldende

Danmarks Statistik er klar med årets befolkningsprognose.

Der bliver flere og flere indvandrere og efterkommere i Danmark, viser Danmarks Statistiks befolkningsprognose. Her møder nye danske statsborgere landets politikere på Statsborgerskabsdag. 
Der bliver flere og flere indvandrere og efterkommere i Danmark, viser Danmarks Statistiks befolkningsprognose. Her møder nye danske statsborgere landets politikere på Statsborgerskabsdag. 

Andelen af indvandrere og efterkommere i Danmark vil stige i fremtiden.

I dag udgør indvandrere og efterkommere 12,9 procent af befolkningen, men om blot ti år vil de udgøre 15,6 procent.

Det viser Danmarks Statistiks befolkningsprognose 2017.

Prognosen viser også, at andelen af indvandrere i Danmark i 2060 vil udgøre 20,4 procent. Det er en minimal stigning fra den seneste prognose i 2016.

Den seneste befolkningsfremskrivning fra sidste år viste således, at indvandrere og efterkommere i 2060 ville udgøre 20,3 procent af befolkningen.

Dermed er kurven fladet ud. Det kan være en konsekvens af, at der det seneste år er kommet færre flygtninge og migranter til Danmark, og at det påvirker prognosen, som er en matematisk fremregning, hvor især nettoindvandringen spiller ind.

Den seneste prognose vakte stærke følelser hos flere på Christiansborg, da Berlingske skrev om den nogle uger tilbage.

»Det er rystende. Det er ikke overraskende, men det er rystende, at det går så stærkt med befolkningsudviklingen i Danmark,« sagde Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen, sagde, at udviklingen i andelen af indvandrere og efterkommere er afgørende for, hvilket land Danmark bliver.

»Det er ret voldsomme tal, som, jeg synes, bør være en øjenåbner for alle. Hvis vi ikke bringer antallet ned, er det et helt andet Danmark, vi står med om meget kort tid,« sagde han.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.