Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Hvorfor skulle jeg flytte?«

Jens Nonboe Andersen har sagt nej tak til at flytte med Natur- og Miljøklagenævnet fra København til Viborg. Den 53-årige civilingeniør har sit liv i Albertslund og har allerede nyt arbejde.

Efter ti år og en måned forlod civilingeniør Jens Nonboe Andersen Natur- og Miljøklagenævnet. Han ønskede ikke at flytte med nævnet til Jylland. I dag arbejder han for KMD i Ballerup. Foto: Jens Astrup
Efter ti år og en måned forlod civilingeniør Jens Nonboe Andersen Natur- og Miljøklagenævnet. Han ønskede ikke at flytte med nævnet til Jylland. I dag arbejder han for KMD i Ballerup. Foto: Jens Astrup

»Jeg har mit liv her. Hvorfor skulle jeg flytte?«

Civilingeniør Jens Nonboe Andersen fra Albertslund fik i oktober besked om, at hans arbejdsplads, Natur- og Miljøklagenævnet, skulle flytte fra København til Viborg.

Men som han siger, så lå det »ikke rigtigt i kortene«, at han som 53-årig skulle flytte med til Jylland. Han har to store børn i København og et aktivt og socialt liv med venner og fritid i Albertslund.

Altså sagde han op. Efter ti år og en måned i nævnet. For en måned siden begyndte han i nyt job hos KMD i Ballerup.

»Jeg var ikke jobsøgende, og var det ikke for udflytningen, havde jeg nok ikke skiftet job,« fortæller Jens Nonboe Andersen.

Den 53-årige ingeniør er langt fra den eneste fra nævnet, der har sagt nej tak til at følge med til Jylland. Godt halvdelen af de 75 medarbejdere har allerede fundet et andet job, vurderer Jens Nonboe Andersen – alle fire ingeniører har som han sagt op eller har allerede skiftet job.

»Jeg havde mine overvejelser. Havde det været muligt med en overgangsordning eller en pendlerordning på gode vilkår, var jeg måske blevet et år eller to i nævnet. Men jeg ville ikke være flyttet med til Viborg for at bo der. Vi havde som medarbejdere forslag til, hvor det kunne gøres, men ledelsen var ikke klar til at imødekomme dem,« siger Jens Nonboe Andersen:

»Jeg er ingeniør, så for mig er det nemt at få et nyt job. Men jeg kan godt blive pikeret over, at man lige efter sit tiårsjubilæum bliver stillet over for et ultimatum: Flyt med, eller bliv fyret. Jeg har arbejdet hårdt, været loyal, og så er det en underlig fornemmelse at få den besked.«

Hvad kommer det til at betyde for nævnets arbejde, at sådan nogle som dig med så stor erfaring ikke flytter med?

»Der opstår en massiv sagsophobning, er jeg bange for. Det kommer til at tage tid at oplære nye medarbejdere, for af hvem skal de oplæres? Det kan sagtens ende med adskillige år, før sagspuklen er væk,« vurderer Jens Nonboe Andersen:

»Man kan godt finde kompetencerne i Jylland, det er slet ikke det. Men det betyder jo ikke, at erfaringen er der.«

Natur- og Miljøklagenævnet tager stilling til alt lige fra miljøgodkendelse af kraftværker og støjsager i forbindelse med metrobyggeri til sager om nabostridigheder over placering af carporte og lignende sager.

Jens Nonboe Andersen fortryder ikke, at han sagde farvel til nævnet.

»Som jeg ser det, er jeg kommet fra en god arbejdsplads til en anden god arbejdsplads.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.