Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Hvis man kan blive krænket af en novelle eller at se En Kongelig Affære, så har man et problem«

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Flere VUC-institutioner i hovedstadsområdet oplever, at nogle muslimske studerende højlydt protesterer over undervisningen, når der indgår materiale med udtalt seksuelt indhold og undervisning om Grundloven.

Underviserne har også ændret i pensum, så de undgår materiale med seksuelt indhold. Det skriver Radio24syv torsdag.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby mener, det er et problem.

»Det er jo åbenlyst, at nogle elever ikke forstår, hvilket samfund de bor i. Hvis de ikke kan forholde sig til seksualitet eller ligestilling, så er det på høje tid, at de lærer det,« siger hun til BT.

Undervisning i Grundloven og ligestilling er blandt fundamentet i undervisningen i Danmark, og ministeren mener klart, at det er en misforstået tolerance, hvis underviserne ændrer deres undervisningsmateriale på baggrund af protesterne, der også består af udvandringer samt spark til møbler.

»Det er en forkert vej at gå. Det er uacceptabelt, hvis underviserne føler sig tyranniseret af eleverne. Hvis man kan blive krænket af en novelle af Naja Marie Aidt eller at se En Kongelig Affære, så har man et problem. Der skal ikke være få elever, der ødelægger det for andre. Jeg har tillid og en forventning, om at rektor griber ind over for disse elever,« siger hun og fortsætter:

»Vi skal bakke ledelse og lærere op og insistere på, at undervisning i de her ting er en selvfølgelighed.«

Ellen Trane Nørby oplyser, at ministeriet har en løbende dialog med ungdomsuddannelserne, og her vil de ifølge hende tage det op næste gang, de mødes.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.