Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hvilke konfirmander høster de største gaver?

Der er stor forskel på, hvor store konfirmationsgaverne er i de forskellige dele af landet.

Arkivfoto. Der er stor forskel på, hvor store konfirmationsgaverne er i de forskellige dele af landet.
Arkivfoto. Der er stor forskel på, hvor store konfirmationsgaverne er i de forskellige dele af landet.

Det er ikke ligegyldigt, hvor konfirmander bor, hvis de drømmer om en kæmpe høst, når de skal konfirmeres. Mens en københavnsk konfirmand får gaver af venner og familie for hele 20.234 kroner, må unge fra Region Syddanmark nøjes med 13.064 kroner. Det viser en opdateret undersøgelse fra TNS Gallup på vegne af Nordea-fonden, skriver metroxpress.

Den markante forskel kan blandt andet skyldes, at konfirmationen for det sydlige Jylland og Fyn i højere grad handler om den kirkelige tradition, siger daglig leder af Center for Ungdomsstudier. Søren Østergaard. Han tilføjer:

»Samtidig er der status i at vise, hvad man kan give ens børn. Men samlet set har de unge ikke flere penge mellem hænderne end for 10 år siden, for der var det til gengæld nemmere for de unge at få arbejde.«

Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea, giver en forklaring på de store regionale forskelle:

»Hvis mor og far er velhavende, får børnene større gaver. Der er en tydelig sammenhæng mellem husstandsindkomsten og gavestørrelsen,« siger hun med henvisning til, at hovedstadsområdet huser de højeste indtægter.

Bankerne står igen i år parat med gavmilde renter i særlige konfirmationstilbud. Hos Sparekassen Kronjylland og Salling Bank er der størst gevinst. Her kan 10.000 kroner konfirmationspenge på otte måneder avle 667 kroner, viser en opgørelse fra Mybanker.

Mens konfirmanderne kan juble over deres nyerhvervede formue, skal festens sponsorer – mor og far i gennemsnit punge ud med 30.000 kroner for festlighederne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.