Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver tredje vil gå i krig for Danmark

Skulle Danmark komme i krig, er mere end hver tredje dansker klar til at kæmpe under de danske faner, fremgår det af en ny undersøgelse.

En tredjedel af danskerne er parate til at gå i krig for Danmark. En anden tredjedel er ikke.
En tredjedel af danskerne er parate til at gå i krig for Danmark. En anden tredjedel er ikke.

Hvis Danmark igen skulle komme i krig, så ville lidt over hver tredje af os - 37 procent - være parate til at kæmpe for vores fædreland.

Det fremgår af en ny international undersøgelse, som Gallup har lavet. Her blev respondenter fra 113 blandt andet spurgt om, hvorvidt de var villige til at kæmpe for deres land, hvis det blev involveret i en krig.

Et tilsvarende antal danskere - 37 procent - ønsker dog ikke at gå i krig for Danmark, mens 26 procent ikke ser sig i stand til at svare på spørgsmålet for nu.

Det fremgår også af undersøgelsen, at mænd og kvinder har vidt forskellige holdninger til spørgsmålet. Hos mændene halvdelen nemlig parat til at gå i krig, mens det hos kvinderne er hver knap hver fjerde, der vil kæmpe under de danske faner.

44 procent af kvinderne afviser helt at gå i krig, mens det tal lyder på 30 procent hos mændene.

Som en lille spidsfindighed fremgår det derudover, at krigslysten - eller patriotismen, om man vil - ikke aftager med alderen. Således er 42 procent af mænd og kvinder i alderen 55-64 år parate, hvis krigen kommer, mens det er 40 procent i alderen 25-34 år.

Spørgsmålet er et af mange i en stor og fast tilbagevendende undersøgelse, Gallup foretager i 113 lande hvert år.

Se hele undersøgelsen her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.