Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver tredje dømte for voldtægt er indvandrer

Gruppen af indvandrere og efterkommere er langt overrepræsenteret blandt dømte for voldtægt, viser tal fra Danmarks Statistik.

Indvandrere og efterkommere er især overrepræsenterede, når det gælder overfaldsvoldtægt. I denne tunnel i Tingbjerg fandt ni voldtægtsforsøg sted.
Indvandrere og efterkommere er især overrepræsenterede, når det gælder overfaldsvoldtægt. I denne tunnel i Tingbjerg fandt ni voldtægtsforsøg sted.

32 irakere, 26 tyrkere og 25 somaliere er dømt for voldtægt de seneste 10 år, ifølge Danmarks Statistik.

I alt har 615 mennesker fået en voldtægtsdom ved en dansk domstol i perioden 2004 til 2013. Heraf er de 212 indvandrere eller efterkommere, svarende til 34,5 procent. Det er mere end tre gange så stor en andel som gruppen generelt udgør i befolkningen, skriver metroxpress.

Kultursociolog og indvandrerforsker Mehmet Ümit Necef fra SDU kalder det »vigtigt, at de her tal kommer frem«.

»Nydanskere er klart overrepræsenteret blandt de dømte for voldtægt. En del nydanskere kender ikke og forstår ikke dansk kønskultur. At det, at en dansk kvinde, som går beruset hjem om natten ikke betyder, at hun er lettilgængelig,« siger han til metroxpress.

Både nordmænd og svenskere bosat i Danmark tæller med, men er i perioden ikke dømt for voldtægt.

Tallene bliver bakket op af ny forskning fra SDU, hvor man har undersøgt 296 anmeldte voldtægter i Østjylland. I 40 procent af sagerne har gerningsmanden en anden etnicitet end dansk.

Ifølge rapporten »Voldtægt, der anmeldes« er udlændinge især overrepræsenteret, når det gælder overfaldsvoldtægter.

»Det er voldsomt. Det maner til eftertanke og betyder formodentligt, at vi bliver nødt til at sætte ind med en oplysningsindsats,« siger rets- og integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen (R).

»Vi bliver nødt til at forholde os til den overrepræsentation af indvandrere blandt voldtægtsmænd,« siger DFs gruppeformand, Peter Skaarup (DF).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.