Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver tredje dansker: Kontanthjælpen er for høj

To ud af tre danskere mener, at kontanthjælpen enten er for høj eller passende. Den politiske debat har farvet danskernes syn på kontanthjælpen, siger forsker.

Kontanthjælpsmodtagere får tilpas eller for meget i overførselsindkomst. Det mener to ud af tre danskere i en ny måling foretaget af analysebureauet Wilke for Avisen.dk. Ifølge undersøgelsen mener 31 procent, at kontanthjælpen er for høj, mens 35 procent mener, den er passende. Kun 16 procent svarer, at den er for lav.

»Langt de færreste kender en kontanthjælpsmodtager, så folk danner en holdning ud fra de indtryk, de får gennem medierne. Så popper billedet af Fattig-Carina og Dovne-Robert ind i hovedet,« siger ph.d.-studerende Troels Fage Hedegaard ved Center for Velfærdsstudier på Aalborg Universitet til Avisen.dk.

Netop mediernes og politikernes skarpe fokus på kontanthjælpen det seneste år kan forklare en del om resultatet.

»Der har været meget negativ omtale af kontanthjælpen og meget fokus på snyd, så det er ikke underligt, at holdningerne har rykket sig,« siger Troels Fage Hedegaard til Avisen.dk.

Peder Bæk, der er talsmand fra foreningen »Behandl os ordentligt«, som taler de arbejdsløses sag, er ikke overrasket over, at hver tredje dansker synes, kontanthjælpsmodtagerne får for mange penge.

»De fleste har den holdning, at arbejdsløse ikke vil arbejde. De glemmer, at folk ikke selv har bedt om at blive arbejdsløse,« siger Peder Bæk til Avisen.dk.

Regeringen løfter snart sløret for en ny reform af hele kontanthjælpssystemet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.