Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver tredje dansker føler sig udfordret af digitaliseringen

Selvom et flertal af danskerne mener, at digitaliseringen har gjort det nemmere at kommunikere med offentligheden, volder online-kommunikationen fortsat problemer for hver tredje dansker, viser en ny undersøgelse.

NemID og Digital Post har ikke ligefrem gjort kommunikationen med det offentlige nemmere.

Det mener i hvert fald hver tredje dansker ifølge en undersøgelse, som analysebureauet Wilke har foretaget for Avisen.dk.

Helt konkret svarer 33,5 procent af undersøgelsens 1.010 adspurgte, at de ikke synes, at kontakten til det offentlige er blevet nemmere efter digitaliseringen.

Ifølge Søren Skaarup, der har forsket i borgernes relation til digitale myndigheder, er det især den fysiske kontakt, nogle danskere mangler i digitaliseringen.

»Når folk ringer eller møder op i kommunen, så er det jo ofte for at få den her dialog. For at møde et rigtigt menneske. Og det gælder især, når der rigtig meget på spil,« siger han til Avisen.dk

Det er dog ikke flertallet, der er utilfredse med digitaliseringen. Således erklærer 51,7 procent af undersøgelsens respondenter sig enige i, at NemID og e-boks faktisk har været med til at gøre kontakten til det offentlige lettere.

Indførslen af digital post fra det offentlige trådte i kraft 1. november 2014, og i dag modtager 89 procent af danskerne ifølge Avisen.dks oplysninger digital post.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.