Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver tiende benytter frit skolevalg

Minister vil trods kritik gøre ordning permanent.

Hver tiende folkeskoleelev bliver undervist i en skole, der ikke er distriktsskolen og dermed det oplagte geografiske førstevalg, skriver Berlingske. Det viser en evaluering, som Undervisnings-ministeriet har udarbejdet.

Loven om det frie skolevalg har eksisteret siden 2005, og nu vil undervisningsminister Christine Antorini (S) gøre ordningen permanent.

- Det gør vi, fordi forældrene er rigtig glade for det frie valg, og fordi det fungerer fint langt de fleste steder, siger Christine Antorini.

Rapporten viser, at 22 ud af 73 adspurgte kommuner oplever, at loven om frit skoleskift i nogen eller mindre grad har ført til en øget ujævn fordeling af elever med anden etnisk baggrund end dansk.

Det vækker bekymring hos Niels Egelund, der er professor ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole.

- Ud fra et pædagogisk og sociologisk synspunkt burde det frie skolevalg ikke eksistere. Det bedste er en skole, som afspejler hele det danske samfund. Men det løb er kørt, siger han.

Trods det principielt frie skolevalg vil undervisningsministeren give skolelederne mulighed for at afvise elever på et pædagogisk grundlag, hvis der er opbakning til det fra den lokale kommunalbestyrelse.

Det glæder skoleledernes formand, Anders Balle.

- Vi har brug for nogle begrænsningsmuligheder, siger han til Berlingske.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.