Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver syvende golfklub bruger ulovlige sprøjtemidler

Landets golfklubber er blevet mere miljøvenlige, når det gælder brugen af sprøjtemidler på de trimmede græsplæner. Men 14 procent af klubberne har stadig ulovlige midler stående på hylderne.

Hver syvende golfklub bruger ulovlige sprøjtemidler til at holde ukrudtet væk fra de grønne græstæpper.

Det er færre end i 2009, da 70 procent af de kontrollerede klubber havde ulovlige sprøjtemidler på hylderne, konkluderer Miljøstyrelsen, der har besøgt 29 golfklubber og givet fire påbud.

»Kontrollen viser, at de fleste golfklubber har forstået budskabet om, at man kun må bruge godkendte sprøjtegifte til golfbaner. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, at flere og flere klubber følger reglerne, men kontrollen vil fortsætte med at vende tilbage og jævnligt inspicere klubberne,« siger miljøminister Ida Auken (SF) i en pressemeddelelse.

Ved den seneste kontrol fandt Miljøstyrelsen eksempelvis produkter, som kun må anvendes til ukrudtsbekæmpelse på kornmarker. Hvis sådan et produkt bliver anvendt på en golfbanes græstæppe, kan det ifølge Miljøstyrelsen skade blandt andet grundvandet.

De golfklubber, som ved kontrollen havde forbudte produkter stående, har fået påbud om at skille sig af med midlerne på lovlig vis.

Myndighederne har nu fastsat et loft over, hvor meget de anvendte ukrudtsmidlerne må belaste miljøet.

»Golfklubberne skal fortsat have mulighed for at skabe baner af god kvalitet, men det må ikke ske på bekostning af natur og grundvand. Derfor vil vi kontrollere, at golfklubberne ikke bruger større mængder sprøjtegifte end nødvendigt. Fra 2013 har vi fastsat et loft for, hvor meget golfbanernes forbrug af ukrudtsmidler må belaste miljøet. Og fremadrettet kontrollerer Miljøstyrelsen, at dette loft ikke bliver overskredet,« siger Ida Auken.

Alle golfbaner skal fra marts 2014 indberette deres årlige forbrug af sprøjtemidler til Miljøstyrelsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.