Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver fjerde kandidatstuderende tjener for meget til SU

25 procent af de kandidatstuderende fravælger deres SU på grund af for høj indkomst.

Omkring 25 procent af de kandidatstuderende har fravalgt deres SU i mindst et år, fordi deres løn overstiger fribeløbsgrænsen på 9.043 kroner per måned. Det fremgår af et notat fra Ministeriet for Videregående Uddannelser, skriver Politiken søndag.

Jacob Nielsen Arendt, forskningsleder ved Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora), finder tallet bekymrende, fordi det tyder på, at de studerende arbejder uhensigtsmæssigt meget.

- Arbejder man 15-20 timer om ugen eller mere ved siden af studierne, begynder det at kunne ses ved, at de studerende klarer sig dårligere og dropper oftere ud. Det viser flere studier, siger han til avisen.

Jannik Schack Linnemand, forsknings- og uddannelsespolitisk chef hos Dansk Erhverv, mener, det sætter spørgsmålstegn ved, hvor nødvendig støtten er, når hver fjerde kandidatstuderende fravælger den.

- Tallet siger mig, at SUen ikke er hellig. Jeg synes ikke, det er noget problem. Studerendes erhvervsindkomst fylder mere og mere, og samtidig er der flere, der gennemfører en uddannelse hurtigere. Studier viser, at et arbejde ved siden af ikke har stor indflydelse på deres gennemførelse, siger han til avisen.

Formand for Danske Studerendes Fællesråd Jakob Ruggaard mener, at tallet viser, at de studerende er ansvarlige og tager opgaven på sig:

- De 25 procent er studerende, der er ressourcestærke nok til at finde finansiering selv, og det er positivt. Men der er stadig 75 procent, der har brug for SUen. Og dem vil man fratage SU og torpedere livsgrundlaget for.

På bacheloruddannelserne er det cirka 13 procent, der fravælger SU på grund af for høj indkomst, skriver Politiken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.