Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver fjerde dropper ud af videregående uddannelser

De unge skal overveje deres studievalg grundigt, mener uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).

København. Hver fjerde studerende på de videregående uddannelser dropper ud, og størstedelen af dem begynder med en ny uddannelse.

Det viser en ny opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) opfordrer ansøgere til de videregående uddannelser til at undersøge fremtidsmuligheder og undervisningsformer, før de søger om optagelse.

- Valget af uddannelse er et af de vigtigste valg, du skal træffe i dit liv. Der kan være god grund til, at studerende falder fra, men når hver fjerde falder fra, tyder det på, at forventninger og indhold på uddannelsen for ofte ikke passer sammen, siger han i en pressemeddelelse.

- Det er ærgerligt for den studerende, der har spildt sin tid. Og det er beklageligt for uddannelserne, hver gang de mister en studerende, de har brugt ressourcer på, tilføjer ministeren.

Undersøgelsen er foretaget blandt de studerende, der blev optaget i 2011, og som er blevet fulgt i fem år efter studiestart. Siden 2011 er der vedtaget flere reformer på studieområdet.

Frafaldet er størst på erhvervsuddannelserne med 34 procents frafald. Lavest er det på kandidatuddannelserne med 16 procents frafald.

Størstedelen falder fra i løbet af første år efter studiestart. Af dem, der falder fra, begynder to ud af tre på en ny uddannelse efterfølgende.

Ministeren mener, at det høje frafald understreger behovet for, at studerede overvejer deres studievalg grundigt.

- Samtidig må uddannelserne overveje, hvordan de kan forberede de unge på, hvad de går ind til, siger Søren Pind.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arbejder på en større undersøgelse af årsagerne til det store frafald.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.