Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver fjerde dansker tror på et liv efter døden

En fjerdedel af danskerne tror på, at der er et liv efter døden, mens færre føler sig overbeviste om, at Jesus genopstod efter sin død på korset.

Det er kun hver femte dansker, som tror på, at Jesus genopstod, efter han var blevet korsfæstet langfredag. Til gengæld tror hver fjerde, at vi selv har et liv efter døden.

Det skriver Kristeligt Dagblad, som har fået YouGov til at foretage en undersøgelse, hvor 1.000 personer er blevet spurgt.

At der er forskel på vores tro på Jesus’ opstandelse og liv efter døden skal ses i sammenhæng med, at danskernes tro har gennemgået en overordnet forskydning, siger religionssociolog ved Københavns Universitet Peter Birkelund Andersen.

»Udviklingen i danskernes tro er præget af, at konkrete dogmatiske trosforestillinger svækkes, mens en mere diffus, individuelt sammensat tro er i vækst. Hvor tro på opstandelse knytter sig til et specifikt kristent forestillingsunivers, kan troen på livet efter døden lettere indgå i forskellige former for spiritualitet i samtiden,« siger han til Kristeligt Dagblad.

At flere præster over de seneste år har erklæret, at de ikke tror på opstandelsen, senest sognepræst Per Ramsdal, kan også have skubbet til danskernes holdning, siger professor i etik og religionsfilosofi ved Aarhus Universitet Svend Andersen.

Derfor er folkekirken i dag heller ikke en firkantet læreanstalt, men et sted, hvor også meget åbne opfattelser af troens indhold kan udfolde sig, siger Svend Andersen til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.