Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver femte folkeskolelærer er ikke uddannet

10.000 lærere, der arbejder i den danske folkeskole, har ikke gennemgået en læreruddannelse. Danmarks Lærerforening kalde tallet bekymrende højt.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Hver femte lærer i den danske folkeskole har ikke en læreruddannelse, skriver Jyllands-Posten.

En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at i november 2013 havde 10.000 ud af 55.370 folkeskolelærere ikke en læreruddannelse, 4.000 havde kun en gymnasieuddannelse, mens 4.400 havde taget en anden mellemlang videregående uddannelse.

Tallene bekymrer Bjørn Hansen, der er formand for det uddannelsespolitiske udvalg i Danmarks Lærerforening.

»Uanset om du er kandidat i et fag, har du ikke de didaktiske kompetencer med dig fra en læreruddannelse, og du har ikke lært at organisere undervisningen. Og hvis du kun har en studentereksamen, er der stor risiko for, at du slet ikke har fagligheden til at sikre, at eleverne lærer det, de skal,« siger Bjørn Hansen.

Flere steder i landet bliver der lige nu ansat flere lærere uden læreruddannelse, fordi der ifølge Bjørn Hansen er mangel på uddannede lærere, og fordi mange lærere går på pension på grund af de ændrede arbejdstidsregler og på grund af skolereformen.

Et politik flertal har bestemt, at seneste i 2020 skal alle danske skolelærere have undervisningskompetence i alle de fag, som de underviser i og givet i alt en milliard kroner til at nå det mål, skriver Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.