Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver anden dansker forventer øget brugerbetaling

En stor del af danskerne forventer, at fremtiden byder på øget brugerbetaling i sundhedsvæsenet, viser undersøgelse.

Det vil ikke komme som en overraskelse for en stor del af den danske befolkning, hvis der i de kommende år bliver indført en vis grad af brugerbetaling i det offentlige sundhedsvæsen. Det viser en undersøgelse, som analysevirksomheden YouGov har foretaget for Codan Forsikring.

53 procent af de godt 1.000 adspurgte svarer således »ja«, mens 32 procent svarer »nej« til, om de forventer at skulle dække en større del af sundhedsudgifterne på egen hånd, fordi de offentlige sundhedstilbud i fremtiden forringes.

- I de seneste par år er diskussionen om øget brugerbetaling dukket op flere gange. Og noget kunne tyde på, at diskussionen har medført en forventning i befolkningen om, at finansieringsmodellen for den offentlige sundhedssektor vil ændre sig i de kommende år. Måske er tiden nu ved at være moden til en konstruktiv diskussion om, hvordan fremtidens velfærdssamfund skal indrettes på sundhedsområdet, siger Morten Jepsen, chef for forretningsudvikling hos Codan Care.

I undersøgelsen peger danskerne desuden på, hvad de finder mest rimeligt at betale for selv, hvis øget brugerbetaling bliver en realitet. Her svarer størstedelen, at forplejning under indlæggelse, besøg hos praktiserende læge og fysioterapi eller kiropraktik er de mest oplagte områder at betale for selv.

- Jeg synes, det er lidt overraskende, at så mange danskere godt kan forestille sig brugerbetaling for lægebesøg. Som forsikringsselskab følger vi naturligvis diskussionen nøje og vurderer løbende, om udviklingen giver os nye eller udvidede forretningsmuligheder, siger Morten Jepsen.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.006 respondenter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.