Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver anden betjent kommer ikke tilbage på job efter orlov

Arbejdspres får flere og flere betjente til at tage orlov. Mange vender aldrig tilbage til politiet, viser tal fra Rigspolitiet.

Arkivfoto: Skud i Tingbjerg Torsdag aften blev en mand dræbt og to såret ved et skyderi i bydelen Tingbjerg lige nord for København. (Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2017)
Arkivfoto: Skud i Tingbjerg Torsdag aften blev en mand dræbt og to såret ved et skyderi i bydelen Tingbjerg lige nord for København. (Foto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2017)

Flere og flere betjente kører træt i politiarbejdet og søger orlov, hvorfra en større og større andel aldrig vender tilbage. På 10 år siden 2007 har 1.208 betjente taget orlov, og kun godt halvdelen – 626 er vendt tilbage til arbejdet, fremgår det af tal fra Rigspolitiet. Det skriver Avisen.dk.

Sidste år gik 156 betjente på orlov, mens kun 41 kom retur, og samme mønster ser ud til at gentage sig i år. I den første halvdel af 2017 har 76 betjente taget orlov og kun 26 vendt tilbage på arbejde.

- Det er udtryk for et presset politi. Flere betjente kan ikke overskue opgaverne og er trætte af igen og igen at få inddraget deres frihed. De kan ikke se lys for enden af tunnelen og søger derfor ud, forklarer Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, til Avisen.dk.

Der er i øjeblikket 10.622 betjente på landsplan, og det er stort set samme antal som for 10 år siden. Det mere pressede arbejdsmiljø skyldes ifølge Claus Oxfeldt, at der er kommet flere og mere omfattende opgaver til. Ressourcerne rækker ikke længere, og det skyldes ikke kun den aktuelle og eskalerende bandekonflikt, fastslår han.

- Et godt eksempel er Folkemødet, som kræver mange flere folk end tidligere. Det samme med Roskilde Festivalen og de store fodboldkampe. Samtidig er de kriminelle blevet dygtigere, den grænseoverskridende kriminalitet vokser, it-kriminaliteten eksploderer og så videre. Vi skal yde personbeskyttelse af mange, mange flere og PET, som jo er en del af politiet, er blevet meget større, fordi terrortruslen er blevet større. Og hver gange man udvider PET, er der færre til at servicere den danske befolkning, siger Claus Oxfeldt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.