Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver 12. folkeskoleelev bliver testet for ordblindhed

Siden den nationale ordblindetest blev indført, er mere end 18.000 folkeskoleelever blevet vurderet ordblinde.

Lige omkring 18.300 af de testede elever er blevet vurderet til at være ordblinde. Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
Lige omkring 18.300 af de testede elever er blevet vurderet til at være ordblinde. Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

28.000 folkeskoleelever er blevet testet for ordblindhed, siden den nationale ordblindetest blev indført i begyndelsen af 2015.

Det viser en analyse af testen, som Undervisningsministeriet har lavet.

Det svarer til, at otte procent eller lidt mere end hver 12. folkeskoleelev bliver undersøgt for, om deres vanskeligheder med at læse skyldes ordblindhed.

»En ny verden åbner sig, når man lærer at læse. Men mange børn og unge kæmper en daglig kamp i skolen, fordi de ikke ved, at de er ordblinde. Derfor er Ordblindetesten et vigtigt redskab,« siger undervisningsminister Merete Riisager (LA) i en pressemeddelelse.

Lige omkring 18.300 af de testede elever er blevet vurderet til at være ordblinde.

Ordblindetesten er til elever fra 3. til 10. klasse, men den er mest udbredt blandt de ældste elever.

De fleste af de elever, som bliver testet, går i 10. klasse. Her er 11 procent blevet testet. Testen er mindst udbredt blandt eleverne i 3. klasse, hvor kun tre procent har fået testen.

Det er kommunerne selv, der bestemmer, hvordan de vil teste elever for ordblindhed. De kan derfor have valgt at bruge andre test end den nationale ordblindetest.

Analysen kan derfor ikke konkludere på udbredelsen af ordblindhedstests i folkeskolen generelt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.