Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Hjælp politiet

Hvem ejer denne sportstaske?

Moren til det spædbarn, der torsdag formiddag blev fundet efterladt i en sportstaske i det sydvestlige København, efterlyses nu. Politiet har brug for hjælp.

I denne sportstaske blev et spædbarn torsdag fundet. Nu beder politiet om hjælp til finde frem til ejeren af den.
I denne sportstaske blev et spædbarn torsdag fundet. Nu beder politiet om hjælp til finde frem til ejeren af den.

Københavns Politi beder nu om hjælp til at finde moren til det efterladte spædbarn, der blev fundet i en sportstaske i Rektorparken i det sydvestlige København torsdag formiddag.

- Der er ingen tvivl om, at der er to ofre i sagen. Det ene offer er barnet, som har fået en ualmindelig hård start på livet, men som heldigvis har det godt nu og er uden for livsfare, og det andet offer er barnets mor, som utvivlsomt har det rigtig dårlig psykisk og derfor trænger til hjælp hurtigst muligt. Derfor vil jeg indtrængende opfordre moren til at give sig til kende, så skal vi nok stå klar med hjælpen, siger politikommissær Hans Erik Raben i en pressemeddelelse.

Han beder personer og vidner, der har oplysninger i sagen, om at henvende sig til Københavns Politi. Det kan være oplysninger om alt fra kendskab til en kvinde, der har været gravid og haft termin inden for de seneste dage, til personer, der genkender den sportstaske, det lille barn blev fundet i.

Politiet oplyser samtidig, at der er tale om en lille pige på 3.500 gram, som er »sund, velernæret, velskabt og født til tiden«. Hun er mellem et og to døgn gammel og blev omgående bragt til Rigshospitalets traumecenter, hvor hun nu er uden for livsfare.

Hun blev fundet torsdag formiddag svøbt i et håndklæde og lagt i en sportstaske foret med et andet håndklæde. Københavns Politi offentliggør nu billeder af håndklæderne og sportstasken.

- Vi offentliggør selvfølgelig de omhandlede fotos i håb om, at vi kan få hjælp fra offentligheden til at opklare sagen og finde moren eller måske begge forældre til barnet, siger Hans Erik Raben.

Der er tale om en sportstaske i lilla læder af mærket »Dunlop«, et sort håndklæde og et brunligt badehåndklæde.

Da den lille pige blev fundet af en forbipasserende mand, var hun nøgen, men indsvøbt i det ene håndklæde. Sportstasken var placeret ovenpå en sort pude, som politiet også offentliggør et billede af.

Københavns Politi kan kontaktes på telefonnummer 114 eller 33 14 14 48. Billederne kan ses her:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.