Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Pigen der forsvandt

Hvad skete der efter Zahra kom hjem?

EFTERSKRIFT: Hun blev bortført af sin far, tæsket og truet. Først efter ni år lykkedes det Zahra at komme tilbage til Danmark.

Zahra kom med Udenrigsministeriets hjælp hjem efter ni år i Irak.
Zahra kom med Udenrigsministeriets hjælp hjem efter ni år i Irak.

Fik du læst afsnit et, to og tre af serien om Pigen der forsvandt? Det hele er samlet på b.dk/pigenderforsvandt

Det er halvandet år siden, Zahra vendte hjem. Hun og de andre har levet med overfaldsalarm og haft direkte numre til politiet.

Myndighederne mener fortsat, at faren og den irakiske familie udgør en reel trussel. Zahra prøver ikke at tænke for meget på tiden i Irak. Hun  føler, hun er bagud i livet, fordi hun har mistet mange år i Irak. Hun er i gang med en uddannelse. Hun er blevet gift. Parret har ingen børn.

Zahras far har accepteret brylluppet, og at det i hans optik nu er hendes mand og ikke ham som far, der bestemmer over hende.

Hun har bevidst ikke meldt sin far til politiet, fordi hun frygter, det vil optrappe konflikten. Politiet er imidlertid i besiddelse af en afhøring af Zahra, som kan bruges, hvis der sker hende noget.

Zahras sag er speciel, fordi de involverede embedsmænd og andre offentligt ansatte har engageret sig betydeligt mere, end de er forpligtet til.

Zahra har et særligt forhold til flere af de personer, der hjalp hende. Flere ansatte i Udenrigsministeriet og Københavns Kommune taler hun stadig  ofte med. Sidste år fejrede hun jul med MA, som hun omtaler som sin danske mor. Det gør de igen i år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.