Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hvad er Santo Daime og ayahuasca?

København. Foreningens fulde navn er Nordens Céu Sagrado Mester Fernandos Center for Meditation og Videnskab

Foreningen bekender sig til Santo Daime-religionen, der bruger den sydamerikanske drik ayahuasca i sine ceremonier.

* Santo Daime er en såkaldt synkretistisk religion. Det vil sige en religion, der bruger elementer fra flere religioner. Santo Daime har sit udspring i katolicismen, men har også elementer af blandt andet buddhisme og shamanisme.

* Ayahuasca smager angiveligt ikke særligt godt og kan give både kvalme og opkast. Men deltagerne oplever efter sigende, at de kommer i kontakt med en højere magt.

* Psykisk syge, folk der har indtaget alkohol eller stoffer eller bruger medicin samt børn har ikke adgang til ceremonierne, hvor deltagerne er klædt i hvidt.

* Ayahuasca stammer fra Brasilien. Drikken fremstilles af stammen fra en lian og bladene fra en busk.

* Drikken indeholder stoffet DMT. Det er i familie med stoffet psilocybin, der herhjemme især kendes fra svampe, der giver en psykedelisk rus. Drikken er forbudt i Danmark. Den er tilladt i religiøse ceremonier i flere lande i Sydamerika og i Holland.

* Mængden af DMT i ayahuasca kan tilsyneladende være svær at afgøre. I Østre Landsret blev en mand sidste år dømt for at have importeret 25 liter ayahuasca. Ifølge dommen svarer det til mellem tre og 600 doser lsd.

Kilder: Sundhed.dk, Politiken, Santo Daime-tilhængeres forklaringer i Østre Landsret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.