Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Husk paraplyen: Der er stadig skybrud i luften

I København er formiddagsregnen væltet ned over bl.a. Ryparken og DMIs hovedkvarter og har skabt trafikale problemer. Risiko for skybrud til i aften.

Blandt andet ved Lindevang Station er vandet fra oven torsdag til at få øje på.
Blandt andet ved Lindevang Station er vandet fra oven torsdag til at få øje på.

Tunge bygeskyer trak sig i formiddag sammen over store dele af det nordlige København og skabte oversvømmede veje og trafikale problemer.

I de tre timer frem til kl. 10 i formiddags faldt der 30-35 mm regn over DMIs hovedkvarter på Lyngbyvej i København. Og de massive mængder regn skabte, sædvanen tro, regulære oversvømmelser af den nærliggende Lyngbymotorvej ud for Ryparken Station.

Dog blev kriteriet for egentligt skybrud, det vil sige mindst 15 mm nedbør på en halv time, ikke overskredet.

Ifølge Københavns Politi skabte regnen også oversvømmelser og efterfølgende vejspærring på Lersø Park Allé, Dalgas Boulevard, på Tuborgvej ved Ryvangs Allé. Også på motorvejen nær Jægersborg Station var der oversvømmelser.

Vagthavende meteorolog på DMI, Jesper Eriksen, erkender, at de massive nedbørsmængder i nogen grad kom bag på vejreksperterne. For det egentlige skybrudsvarsel fra DMI er først gældende fra kl. 11 og frem til kl. 19 i aften, torsdag.

»De eneste steder i landet, hvor vi stort set med sikkerhed kan garantere, at man slipper helt for skybrud i dag, er i Vestjylland og på Bornholm,« siger meteorologen.

Solen titter forbi

Han forklarer, at vejret ganske vist klarer op og give solskin over store dele af landet. Men i den meget fugtige, temmelig stillestående og ustabile luftmasse kan der dannes kraftige byger, som helt lokalt kan levere mere end 15 mm regn på 30 minutter og dermed skybrud.«

Vejrsituationen er i virkeligheden meget lig den, vi så i går, da bl.a. Horsens blev ramt af voldsomme nedbørsmængder. Det er ligesom en trafikprop i skyerne. Det er umuligt at forudsige præcis, hvor den opstår,« forklarer Jesper Eriksen

Efterhånden som solen mister sit tag i de tidlige aftentimer, ventes skybrudsrisikoen også at forsvinde.
Til gengæld kan de mange deltagere i Folkemødet på Bornholm se frem til en usædvanlig våd fredag, mens den øvrige del af landet ser ud til at få en væsentlig mindre nedbørsrig dag.

»Der er ingen grund til at tage solcreme med i kufferten, hvis man skal til Bornholm, for det meste af fredagen kommer den til at stå på kraftig regn og rusk derovre, måske endda med risiko for skybrud. Det bliver nærmest ligesom en oktoberdag, ikke mindst i Allinge,« lyder det fra meteorologen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.