Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hurra for Arriva - 10 år på danske skinner

Arriva er gået fra udskældt til rettidig. Lørdag fejrer det britiske selskab 10 års jubilæum som togoperatør Danmark.

I den første tid i Danmark var Arriva så plaget af problemer, at intet tydede på, at togselskabet ville komme til at fejre 10-års fødselsdag.
I den første tid i Danmark var Arriva så plaget af problemer, at intet tydede på, at togselskabet ville komme til at fejre 10-års fødselsdag.

For 10 år siden skete der et markant nybrud inden for dansk togdrift. 5. januar 2003 overtog britiske Arriva driften af en række jyske togstrækninger fra DSB, og lørdag kan selskabet altså fejre jubilæum.

I den første tid var der dog intet, der tydede på, at Arriva ville runde den runde dag.

Starten på togeventyret i Danmark var præget at tekniske problemer og voldsomme forsinkelser. Faktisk stod det så grelt til, at DSB måtte overtage Aarhus-Struer i en periode, mens Arriva rebede sejlene.

En fantastisk rejse

Problemerne blev dog hurtigt løst, og i dag kan Arriva fejre jubilæum som det mest rettidige togselskab i Danmark. 969 ud af 1000 Arriva-tog kørte til tiden i løbet af 2012, fortæller togdirektør Ivan Skødt Andersen fra Arriva Danmark.

- Det har været 10 begivenhedsrige år med mange glædelige begivenheder, og det er en fornøjelse at vende blikket og se tilbage på de mange gode resultater, vi har skabt. Det har været en fantastisk rejse indtil nu, og vi glæder os til at fortsætte arbejdet mange år endnu, siger han i en pressemeddelelse.

Arriva genvandt strækningerne i 2009 og står dermed for driften frem til 2018.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.