Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hunulven bløder i Danmark

Eksperter vurderer, at der meget vel kan være en hunulv løs i Midtjylland.

Der kommer jævnligt nye meldinger om, at der er set ulve i Jylland. Arkivfoto: Brian Bergmann
Der kommer jævnligt nye meldinger om, at der er set ulve i Jylland. Arkivfoto: Brian Bergmann

Der er en hunulv løs i det midtjyske.

Det mener zoolog Mogens Trolle fra Statens Naturhistoriske Museum, efter at der i fredags blev fundet fodaftryk fra det, der formentlig er en ulv. I forbindelse med sporet i sneen blev der opdaget blodrester, og ifølge Mogens Trolle er det et tegn på, at sporene stammer fra en hunulv, der nærmer sig løbetid.

Sporet blev opdaget i Store Hjøllund Plantage mellem Herning og Silkeborg, og på facebooksiden »Ulv i Danmark« oplyser Mogens Trolle, at »hos hunulve kan blod dryppe fra kønsåbningen i et par dage op til et par uger inden selve løbetiden«.

»Ulves løbetid på vores breddegrader ligger i februar-april, så tidsmæssigt passer det helt fint, at man skulle kunne finde blod i fodspor fra en hunulv,« skriver han.

Mogens Trolle vurderer, at det stemmer »godt overens med«, at et billede af en ulv taget nær vestjyske Lem i juledagene »lignede en hun«.

»Det er højst sandsynligt det samme individ,« noterer han.

Sidste år blev der fundet en død hanulv i Nationalpark Thy, der var vandret hele den lange vej til Danmark fra tyske Sachsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.