Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hundreder af skrotbiler efterlades på gaden

Præmien for at skrotte en bil er 1750 kroner. Alligevel efterlader masser af østjyder blot den gamle øse i vejkanten.

»De mange efterladte biler er lidt af et mysterium. En del mennesker kender tilsyneladende ikke til skrot-ordningen,« siger politikommissær Paul Erik Nielsen, Østjyllands Politi, til stiften.dk.

Alene i år har politiet indtil videre modtaget 600 anmeldelser om lige så mange skrotbiler. Langt hovedparten af anmeldelserne - cirka 500 - stammer fra Aarhus Kommune.

De gamle vrag står efterladt alle steder. På veje, gader og p-pladser.

»En typisk weekend får vi mellem 5 og 15 anmeldelser,« siger politiassistent Kristian Linde, Østjyllands Politi. Det er hans job at tage ud og vurdere, om de gamle biler skal sendes til skrot, eller om de kan indbringe en skilling på auktion. Hvis en efterladt bil er under 10.000 kr. værd - og det er langt hovedparten - skal den sendes til skrot.

Det er kommunens opgave. Til gengæld får kommunen skrot­præmien, skriver stiften.dk.

»Men jeg vil nu ikke påstå, at det er en god forretning. Der er en hel del arbejde med bilerne. Den dag, skrothandleren kommer på besøg, skal vi eksempelvis først ud at kontrollere, om bilen stadig er der. Ellers bliver det den rene underskudsforretning. Skrothandleren skal jo have penge for at møde op,« siger vejingeniør ved Trafik og Veje i Aarhus Kommune, Poul Henning Jensen.

En sjælden gang lykkes det kommunen at få fat på ejerne.

»Så lyder det gerne: ’Den bil generer jo ingen. Den står jo bare uden for vores vinduer’. Så må vi gøre dem opmærksom på, at vi ikke bare kan have bilvrag stående rundt omkring. En bil uden nummerplade betragtes som affald,« forklarer Poul Henning Jensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.