Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hunde fandt narko for 50 millioner kroner

Østjyllands Politi har tre narkohunde på lønningslisten, som sidste år fandt frem til narko for et tocifret millionbeløb.

Tre østjyske narkohunde snuste sig sidste år frem til narko til en samlet værdi af 50 millioner kroner på gadeplan.

Det fortæller lederen af hundeafdelingen hos Østjyllands Politi, Carsten Hebsgaard.

»Det er et dejligt stykke værktøj at have sådan en hund. De kan finde narko i små og store mængder - lige fra et halvt gram hash til flere kilo kokain. Hvis vi ikke vi havde haft hunden til at snuse rundt på lofter og andre steder, hvor stofferne gemmes, så havde vi aldrig fundet de mængder,« siger Carsten Hebsgaard.

Narkohundene hos Østjyllands Politi er af labradorracen, som ifølge Carsten Hebsgaard er en ideel type narkohund med en størrelse, der gør, at den kan finde frem til narko selv under trange forhold.

»Hundene kan finde helt ned til et halvt gram hash - faktisk er det lettere at finde et halvt gram hash frem for tre kilo, fordi store mængder narko næsten kan blænde hundens sanser,« siger Carsten Hebsgaard.

Han tror ikke, at hundene bliver arbejdsløse foreløbig.

»Vi er jo et serviceorgan, der assisterer de øvrige afdelinger, og jeg tror altid, der vil være arbejde til os,« siger Carsten Hebsgaard, der dog ikke vil afvise, at ny teknologi kan overflødiggøre hundenes næser.

»Den dag kan jo komme, hvor man kan stikke en måler ind i et rum, som så kan afsløre ud fra luftmolekylernes sammensætning, om der er narko i rummet,« siger Carsten Hebsgaard.

Østjyllands Politi beslaglagde sidste år narko til et en samlet værdi af en milliard kroner på gadeplan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.